Nuo senų senovės kiekviena gera gaspadinė, kuri turėdavo karvutę, mokėjo ir sūrį susilieti, ir sviestą susiplakti, ir kastinį išsukti. Taip ir pas mus, varškės sūrių gamyba perėjo iš kartos į kartą. Dabar prisimeni, kaip pas močiutę ankstus rytas kvepėdavo jau kaitinamu šviežiu ir raugintu pienu, o vakarienei jau tepdavai medų ar gardžią uogienę ant riekutės šviežio sūrio... Jau tada mažos akytės matė visą sūrio gamybos procesą, ir gomurys jautė sūrio skonį, todėl dabar mes stengiamės išsaugoti tą skonį, kad jis liktų toks kaip tada...
Tai smulkus šeimos ūkis. Ūkis šioje vietoje egzistuoja daugiau nei 200 metų. Klapatauskai šio ūkio šeimininkais tapo 2010 m. Netrukus jie įsigijo pirmą džersių veislės karvę ir ėmėsi sūrių gamybos. Ūkininkai vadovaujasi principu „pats auginu, pats gaminu, pats parduodu“. Dabar pagrindinė ūkio veikla – savų karvių žalio (nepasterizuoto, gyvo) pieno fermentinių sūrių, tikros rikotos, natūralaus jogurto, lydyto sviesto gamyba ir pardavimas.
Arūno ir Natalijos Normantų ūkis – tai Žemaitiškas vienkiemis, kur nuo 2004 metų auginamos melžiamos avys, ožkos, triušiai, žąsys, kalakutai, antys, vištos. Daržai be chemijos. Tuo ir džiaugiamės, ir su kitais dalinamės.
Projektas „Pieno kelias: nuo vietos gamintojo iki vartotojo“ Nr. 4TT-KE-13-1-0002 finansuojamas, pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos IV krypties „LEADER metodo įgyvendinimas“ priemonę „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas“.