Pasaulyje augantis maisto poreikis verčia maisto industrijas ieškoti naujų, drąsių sprendimų. Projektas SBFOODINNO siekia stiprinti maisto inovavimo pajėgumus Pietų Baltijos regione. Projekto metu bendradarbiaudamos verslo ir mokslo įstaigos, kartu įtraukdamos studentus, vykdys 25 veiklas – tarptautines konferencijas, inovacijų stovyklas, maisto inovacijų tarybą, tinklaveikos susitikimus, sujungiant teoriją su praktika ir suteikiant mažoms ir vidutinėms maisto perdirbimo įmonėms pajėgumų kurti naujus produktus ir dalyvauti maisto vertės grandinėje.
„Pieno kelias“ pakviestas dalyvauti asocijuotu partneriu šiame projekte. Spalio 30-31 Soro mieste Danijoje vyks pirmasis projekto partnerių susitikimas, kurį organizuoja vedantysis partneris – Absalon universitetinė kolegija.
„Paukščius auginantys žmonės kitokie. Jie nuoširdesni, vienas kitą labiau gerbiantys nei įprasta mūsų gyvenime. Man labai malonu stebėti, kaip jie vienas su kitu bendrauja“, – sako Dalia Mickienė, pristatydama Rietavo savivaldybės Alko kaime esančią sodybą, kurioje įkurdinta daugiau kaip 30 veislių paukščių."
Skaityti plačiauNaujausias žurnalas "Keliauk" kviečia keliauti maršrutu "Pieno kelias"
Skaityti plačiauAktyviai dalyvaudamas įgyvendinant Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos Darniojo turizmo skatinimo metų programą, siekdamas skatinti darniojo turizmo plėtrą, pristatyti ir populiarinti Lietuvoje sukurtas darniojo turizmo iniciatyvas, Ūkio ministerijos Turizmo politikos skyrius kartu su programos „Kurk Lietuvai“ dalyviais inicijuoja Pirmąjį darniojo turizmo konkursą.
Skaityti plačiauProjektas „Pieno kelias: nuo vietos gamintojo iki vartotojo“ Nr. 4TT-KE-13-1-0002 finansuojamas, pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos IV krypties „LEADER metodo įgyvendinimas“ priemonę „Teritorinis ir tarptautinis bendradarbiavimas“.